Hvordan kaffeeventyret startede

I 2022 begyndte den kun 14 årige dreng, Wilhelm Tranberg Rasmussen, at riste kaffe hjemme i forældrenes køkken på Klostervej. Han havde forgæves forsøgt at få et arbejde i byen, så han kunne få råd til at købe nogle computerspil. Han fik dog aldrig nogen svar på hans mange ansøgninger.

Derfor besluttede han sig for at lære at riste kaffe, og så kunne han måske tjene lidt penge på den måde. Wilhelms far Jonas, lærte ham så meget han kunne, og Wilhelm opsøgte også selv masser af viden om kaffe, og RYKAFFE fik sin spæde start med hjemmeside og det hele.

Men med kun et almindeligt køkkenkomfur, og lige lovlig meget røg i køkkenet i løbet af ugen, var der ikke ligefrem mulighed, for at lave perfekt ristet kaffe, eller mulighed for at fortsætte eller udvide aktiviteterne.

Tilfældighedernes spil ville så, at ølbryggeriet RYBRYG, gerne ville ind på kaffemarkedet. De havde set Wilhelms aktiviteter på området, og kontaktede ham derfor, med henblik på et samarbejde. Det viste sig hurtigt at være det helt rigtige for begge parter, og det har nu resulteret i at RYBRYG ApS. har fået RYKAFFE ind under sit CVR nr. og at Wilhelm har fået sit eget rum i RYBRYG’s hus.

Han har nu fået langt bedre forhold, og hjælp til at opbygge RYKAFFE, til mere end blot et køkkenristeri hjemme hos forældrene. Med de rette forhold og muligheder, under en rigtig virksomheds tag, og med en professionel kafferister maskine, kan Wilhelm måske drive RYKAFFE til en dag at blive til sin helt egen virksomhed. Det kan godt betale sig at være proaktiv og starte noget op selv nogle gange.

 

Keld Guldhammer og Thomas Quistorff Poulsen fra RYBRYG udtaler

“Vi er glade og stolte over at kunne hjælpe et ungt menneske på vej med et god ide. Vi synes at Wilhelm udviser masser af gå-på-mod og entreprenørånd, derfor vi gerne ville støtte ham og projektet. Når unge mennesker tør begive sig ud i sådan noget, så skal de også belønnes for det”.

“At vi også selv elsker god kaffe, betyder selvfølgelig også rigtig meget. Vi kan sagtens se RYKAFFE som en del af RYBRYG’S forretningsområde fremover. Vi glæder os til at give Wilhelm de rette vilkår til at han kan udvikle RYKAFFE til en succes, som han kan blive medejer af når han bliver myndig”.

“Vi håber også, at vores initiativ overfor Wilhelm, vil inspirere andre unge mennesker i Ry, til at turde tage en chance og skabe noget nyt. Hvem ved om det ligesom RYKAFFE, måske en dag kan blive til en ny virksomhed?”.